RumahBeritaBeg ESD anti-statik juga mencegah kakisan

Beg ESD anti-statik juga mencegah kakisan

EcoCortecs-EcoSonic-VpCI-125-HP-anti-static-bag

Bahan yang digunakan, menurut syarikat, membentuk lapisan penghambat kakisan molekul pada substrat logam dan tidak mengganggu sifat fizikal atau kimia komponen elektronik.

"Filem dan beg itu menggantikan pencegahan karat konvensional seperti minyak dan bahan pengering dan membolehkan produk anda digunakan dengan segera tanpa pembersihan atau pembersih," menurut syarikat itu. "Apa yang membezakan produk baru ini dari versi ESP VpCI-125 sebelumnya adalah hakikat bahawa EcoSonic VpCI-125 HP mempunyai jangka hayat yang lebih lama dan mengandungi sifat anti-statik kekal selagi filem atau beg digunakan, tanpa kehadiran kelembapan. "

Senarai logam terlindung merangkumi: keluli, tembaga, tembaga (dan aloi), aluminium (dan aloi), tembaga, pateri dan nikel.


Sifat ESD dikatakan melebihi keperluan MIL-PRF-81705 D untuk ketahanan permukaan dan pereputan statik:

Produk tidak mengandungi amina percuma atau ramuan Prop 65 yang berbahaya.

Beg ukuran khas boleh ditutup dengan panas atau ditutup dengan zip, dan kedua-dua filem dan tiub juga tersedia. Saiz tiub maksimum ialah 1.3m dan bahan asasnya boleh didapati dengan ketebalan dari 50 hingga 150μm.

Jangka hayat adalah dua tahun disimpan dalam pembungkusan asal, di dalam rumah, daripada cahaya matahari langsung pada suhu 4 - 38 ° C.

Produk dibuat di kilang EcoCortec di Eastern Croatia untuk pelanggan Eropah dan Asia. Syarikat ini adalah sebahagian daripada Cortec, yang beribu pejabat di Minnesota.

Selebaran produk ada di sini