RumahBeritaMPE melantik pengedar pertama di UK

MPE melantik pengedar pertama di UK

Ini adalah pertama kalinya dalam sejarah 95 tahun syarikat Merseyside akan menggunakan pengedar untuk pasaran UK.

Ini terjadi ketika syarikat mengalami peningkatan dalam perniagaan dari pasar asalnya dan pertumbuhan jumlah pelanggan di pangkalan pelanggannya.

Dari segi sejarah, MPE telah berdagang secara langsung dengan pelanggan UK, tetapi pertumbuhan dalam lima tahun kebelakangan ini menyebabkan syarikat tersebut mengadopsi model pengedaran yang sama seperti yang digunakannya di bahagian lain di dunia. Syarikat akan terus membekalkan rakan pengedar yang sah di seluruh dunia dan penyatuan projek utama di UK secara langsung, tetapi pelanggan yang keperluannya berskala lebih kecil, atau lebih bersifat sesekali, kini akan dibekalkan melalui pengedar.


Kumpulan SACA adalah cabang SACA Eropah di UK, yang berpusat di Belanda. Ia dikendalikan oleh jurutera terlatih, dan pakar dalam pengedaran komponen elektronik. SACA Europe adalah rakan kongsi pengedaran MPE yang sah, melayani pelanggan di Bulgaria, Republik Czech, Estonia, Yunani, Hungaria, Latvia, Lithuania, Romania, Slovakia dan Slovenia.

SACA UK akan berpusat di alamat yang sama dengan MPE di Liverpool, untuk memendekkan jalur komunikasi, dan untuk memaksimumkan kecepatan dan kecekapan tindak balas terhadap pertanyaan penjualan dan pertanyaan teknikal dan bekalan produk berikutnya ke pasar UK. Lokasi bersama ini juga bermaksud bahawa keperluan khusus dapat dibincangkan dengan ahli MPE dengan segera.

SACA Group di UK juga merupakan pengedar sah Inggeris untuk EMI Solutions, Konnect RF dan Netzer Precision Motor Sensor.