RumahBeritaPenukar DC / DC utama automotif

Penukar DC / DC utama automotif

Automotive primary DC/DC converters

Siri BD9P dioptimumkan untuk sensor ADAS, kamera, dan radar, bersama dengan infotainment kereta dan kelompok instrumen.

Peranti memastikan operasi yang stabil semasa turun naik voltan input bateri, mengurangkan kelebihan output untuk membolehkan penghapusan keperluan untuk kapasitor output tambahan yang biasanya diperlukan untuk mengurangkan voltan overhoot.

Di samping itu, menggunakan kaedah kawalan baru memungkinkan untuk mencapai kedua-duanya, kecekapan tinggi dan tindak balas beban cepat (yang berada dalam hubungan pertukaran).


Penukar DC / DC menawarkan kecekapan penukaran kuasa 92% pada beban berat (pada arus keluaran 1A), tetapi juga kecekapan 85% pada beban ringan (1mA), dan dengan demikian mencapai kecekapan terkemuka kelas di seluruh julat beban.

Ini mengurangkan penggunaan tenaga, yang menyebabkan pengurangan pelepasan CO2, dan pelepasan parasit bateri juga berkurang.

Menggabungkan peranti dengan siri BD9S penukar DC / DC sekunder yang merangkumi tahap seterusnya membolehkan pengguna mengkonfigurasi litar bekalan kuasa automotif yang lebih pantas dan lebih cekap.

Reka bentuk rujukan juga terdapat di laman web rasmi ROHM. Menggunakan papan rujukan, alat, dan alat simulasi web percuma ROHM "ROHM Solution Simulator" adalah mungkin untuk melakukan simulasi yang hampir dengan keadaan sebenar, dengan mengurangkan sumber reka bentuk aplikasi.